Турската компания Baykar Defense показа концепцията си за реактивния атакуващ безпилотен

...
Турската компания Baykar Defense показа концепцията си за реактивния атакуващ безпилотен
Коментари Харесай

Турция разработва свръхзвуков атакуващ дрон

Турската компания Baykar Defense сподели концепцията си за реактивния атакуващ безпилотен аероплан MİUS . Той ще лети със свръхзвукова скорост и ще носи към един и половина тона потребен товар. Според Naval News, проектът е дронът да бъде подложен на кораба " Anadolu " - първият турски лек самолетоносач, който е на вода от 2019 година " Anadolu " има дължина 232 метра и широчина 32 метра, той е оборудван с пет дизелови генератора от 8 мегавата и може да доближи скорост до 21 възела. Обхватът на " Anadolu " е 16,7 хиляди километра.

През 2020 година Съединени американски щати отхвърлиха да продадат F-35B на Турция, тъй че турските военни трябваше да преразгледат ролята на " Anadolu ". Те взеха решение да го създадат транспортьор на атакуващи безпилотни летателни апарати. Предполагаше се, че корабът ще побере от 30 до 50 палубни безпилотни самолета Bayraktar TB3, от които 10 могат да бъдат употребявани по едно и също време.

Сега излиза наяве, че на палубата на турския лек самолетоносач, ще има MİUS. Първият му първообраз, плануван за полет през 2023 година, ще може да лети с съвсем свръхзвукова скорост. Следващите апарати обаче ще са свръхзвукови. Те ще могат да доближат скорост до 1,4 мах и да летят на височина над 12 хиляди метра. MİUS ще транспортира към 1500 кг потребен товар и ще изстрелва ракети въздух-въздух, въздух-земя и крилати ракети. Предполага се, че турският безпилотен аероплан ще получи турбореактивен мотор AI-35, създаден от украинската компания Motor Sich.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР